Guliston davlat universiteti ichki ta'lim portali
Guliston davlat universiteti ichki ta'lim portali
|
|
portal.guldu.uz
Asosiy menyu
Bosh sahifa
Elektron ta'lim resurslari jadvali
Original test online
Tarmoq texnologiyalari
Izlash
Eng ko'p ko'rilgan resurslar
TIZIMGA KIRISH
Parol esdan chiqdimi?
RO'YXATDAN O'TISH
YANGI RESURS QO'SHISH
Xozir saytda
Xammasi:
22
Foydalanuvchilar:
0
Mehmonlar:
22
Barcha foydalanuvchilar:
1593
Elektron ta'lim resurslari
TABIIY FANLAR FAKULTETI
60510100-Biologiya(2022-2023, 1-kurs)
Mikrobiologiya
1) FAN SILLABUSI:
2) ASOSIY ADABIYOTLAR (ma'ruzalar kursi, glossariy):
1.
Kirish. Oziq-ovqat mikrobilogiyasi o‘tmishda, hozir va kelajakda (
Uslubiy majmua
) 10-09-21
2.
Bakteriyalarning shakli, hujayra tuzilishi va harakatlanishi. (
Ma`ruzalar kursi
) 10-09-21
3.
Bakteriyalarning ko‘payishi, spora hosil qilishi va sistematikasi (
Ma`ruzalar kursi
) 01-01-70
4.
Ultramikroblarning tuzilishi va xususiyatlari (
Ma`ruzalar kursi
) 10-09-21
5.
Mog‘or zamburug‘lari. Achitqilar. (
Ma`ruzalar kursi
) 10-09-21
6.
Mikroorganizmlarning modda almashinuvi, kimyoviy tarkibi va oziqlanishi va nafas olishi. Mikroorganizmlar fermentlari (
Ma`ruzalar kursi
) 10-09-21
7.
Fizikaviy omillarning mikrorganizm larga ta’siri. (
Ma`ruzalar kursi
) 10-09-21
8.
Tuproq, suv va havo mikroflorasi (
Ma`ruzalar kursi
) 10-09-21
9.
Anaerob va aerob jarayonlar. (
Ma`ruzalar kursi
) 10-09-21
10.
Infektsiya, ularning manbalari va tarqalish yo’llari. Salmonella. Clostridium botulinum. (
Ma`ruzalar kursi
) 10-09-21
11.
Sut, sut mahsulotlari va tuxum mikrobiologiyasi. Go’sht va baliq mikrobiologiyasi. (
Ma`ruzalar kursi
) 10-09-21
12.
Don va don mahsulotlarining mikrobiologiyasi. Yog’, moylar. (
Ma`ruzalar kursi
) 10-09-21
13.
Alkogolsiz va alkogolli ichimliklar mikrobiologiyasi (
Ma`ruzalar kursi
) 10-09-21
14.
áØÒ - ÑÓÒ ÌÀҲÑÓËÎÒËÀÐÈ ÌÈÊÐÎÁÈÎËÎÃÈßÑÈ (
Elektron darslik
) 05-01-22
15.
O Z IQ -O V Q A T M IK R O B IO L O G IY A S I (
Elektron darslik
) 05-01-22
3) AMALIY MASHG'ULOTLAR ISHLANMASI:
1.
Mikrobiologiya laboratoriyasida ishlash ning umumiy qoidalari. Mikroskopning tuzilishi va uni ishlatish tartib qoidalari. Mikroskop turlari (
Laboratoriya
) 10-09-21
2.
Achitqilarning morfologiyasini o’rganish. Achitqilar suspenziyasi tarkibida mavjud bo‘lgan o‘lik va kurtaklanayotgan hujayralarni o‘rganish (
Laboratoriya
) 10-09-21
3.
Pasterilizatsiya va sterilizatsiya usullari (
Laboratoriya
) 10-09-21
4.
Mikroorganizmlar preparatini tayyorlash usullari. (
Laboratoriya
) 10-09-21
5.
Mikroorganizmlarni o‘stirish (
Laboratoriya
) 10-09-21
6.
Mikrob hujayrasi sonini hisoblash usullari (
Laboratoriya
) 10-09-21
4) MULTIMEDIA VOSITALARI (mustaqil ish topshiriqlari, taqdimotlar, videolavxalar, elektron lug`atlar):
5) NAZORAT SAVOLLARI (test, yozma va og'zaki savollar, variant savollar):
6) QO'SHIMCHA MATERIALLAR: