Guliston davlat universiteti ichki ta'lim portali

portal.guldu.uz

avatar_rasm nozima qurbonaliyeva rustamovna 18.02.2021-14:44:04

Muallif (lar): Davlatov M
Chiqarilgan yili: 2020
Resurs betlari soni: 145
Resurs formati (doc, docx, ppt, pptx, pdf, rar): pdf

Sharob deb, ho’l meva yoki so’ligan uzumdan tayyorlangan sharbatning tarkibidagi
qandning bijg’itish natijasida yuzaga keladigan alkogolik ichimlikka aytiladi. Sharobni
tayyorlashda, unga ishlov berishda standartda ko’rsatilgan ro’yxatdan tashqari boshqa
begona moddalar qo’shish ruxsat etilmaydi.
Yaxlit, shikastlanmagan g’ujumda sharbat bijg’imaydi. Sharbatda bijg’ish boshlanishi
uchun unga g’ujum sathidagi xamirturushlar bo’lib, ular uzumni ezish natijasida o’tadi.
Sharbat tayyorlash jarayoni katta tajriba va bilim talab qiladi. Uzum sharbat va sharobi
engil buziladigan mahsulotlar bo’lib, ular noto’g’ri munosabatda bo’lish mahsulotlarni
yaroqsiz holga keltiradi. Sharob tayyorlash qator xilma-xil va ko’pincha nozik tadbirlardan
iborat sharobchilik jarayonini yuzaga keltiradi. Shuning uchun sharobchilik qadim
zamonlardan katta san’at hisoblangan.

Bu resurs quyudagi fanlarga tegishli:
Maxsulotlarni uy sharoitida saqlash
 
Ko'rildi: 201     Ko'chirildi: 577


Âíèìàíèå
Diqqat, cheklanish!!!
Ma'lumotga fikr qoldirish faqat saytdan ro'yxatdan o'tgan foydalanuvchilar uchun ruxsat berilgan!!!
Ro'yxatdan o'tish uchun shu erni bosing.

www.guldu.uz
www.hemis.guldu.uz
www.student.guldu.uz