“Anorni saqlash va qayta ishlash texnologiyasi” fani nazariy asoslarini, talabalarga Anor mevalariga tovar ishlov berishning yo‘l-yo‘riqlarini, anor mevasi va uning komponentlari; saqlashga qabul qilinadigan anor mevasining xossalari; anor mevasini saqlash usullari va tartiblari; anor mevasida kechadigan fiziologik va mikrobiologik jarayonlar; anor mevasi birlamchi ishlash usullari va texnologik tizimlari; anor va anor mahsulotlari sifatini tahlil qila olish, mahsulot turiga ko‘ra saqlash va qayta ishlash usullarini qo‘llay olish, tayyor mahsullotlar sifatiga baho berish, ularni qadoqlash va saqlay olish; saqlash davomida mahsulotlarda sodir bo‘ladigan tarkibiy o‘zgarishlar; meva-sabzavotlarni saqlash omborlari; saqlashga anor mevalarini tayyorlash; xom ashyoga qayta ishlash sanoati tomonidan qo‘yiladigan talablar; anor mevalarni xo‘jaliklar tarkibida idishlarga joylash, vaqtincha saqlash va qayta ishlash korxonalariga nes-nobud qilmasdan tashishni tashkil etishga o‘rgatishdan iborat.