Fanni o’qitishdan maqsad - talabalarga o’z kasbining moxir ustasi kilib tarbiyalash, ularga buyum va mahsulotlar tayyorlash texnologiyasi, buyum va mahsulotlar tayyorlashda xomashyo tanlash hamda tayyorlashni, buyum va mahsulotlar tayyorlashda xomashyo va buyumlarga ishlov berish texnologiyasi yogoch va metapllning xususiyatlari tug’risida boshlang’ich bilimlarni berish;
- talabalarga servis xizmati bo’yicha tikuvchilik buyumlari hakida umumiy ma’lumot berish, kiyimlar uchun fason va gazlama tanlash, andaza tayyorlash, andazani gazlamaga joylashtirish, bichish va tikish; - talabalarga servis xizmati bo’yicha pazandachilik haqida ma’lumot berish, oziq-ovqat mahsulotlarning turlari, navlari, sifatiga bo’lgan talablar, oziq-ovkat maxsulotlarini saqlashga ko’yiladigan sanitar-gigiena talablarini, tayyorlangan taomning taomnomasini tuzish, taomlarni qanday rejimda qanday meyorda iste’mol qilish, kasallik turlariga ko’ra davolovchi taomlar xakida ma’lumotlar berish bo’yicha bilim, ko’nikma va malaka hosil qilish. |
0
|
|