Guliston davlat universiteti ichki ta'lim portali

portal.guldu.uz

Xozir saytda
Xammasi:53
Foydalanuvchilar:0
Mehmonlar:53
Barcha foydalanuvchilar:1590
avatar_rasm Sattarov Karim Karshievich 11.01.2022-17:03:21

Muallif (lar): K. Sattarov
Chiqarilgan yili: 2022
Resurs betlari soni: 23
Resurs formati (doc, docx, ppt, pptx, pdf, rar): doc

Rafinatsiya deb yog’‘larni aralashma va hamroh moddalardan tozalash jarayoniga aytiladi. Oziq-ovqat sanoati yog’‘ va moylarni, to‘g‘ridan-to‘g‘ri iste’mol qilish uchun, margarin maxsulotlarini tayyorlash uchun, mayonez, gidrogenlangan yog’‘lar, sovun, glitserin, yog’‘ kislotalari, olif va boshqa mahsulotlar tayyorlash uchun ishlab chiqaradi. Rafinatsiyaning to‘liq sikli fosfolipidlarni, mumsimon moddalarni, erkin yog’‘ kislotalarini, bo‘yovchi va hid beruvchi moddalarni ajratib olishni o‘z ichiga oladi. Bu maqsadda turli xil usullar qo‘llaniladi, bu usullarning asosida ma’lum reagentlarning alohida moddalarga nisbatan tanlash xususiyati yotadi. Bunga asosan fosfolipidlarni suv yoki elektrolitlarning suvli eritmalari orqali gidratatsiya qilib ajratib olish, erkin yog’‘ kislotalarini yog’‘larni natriy tuzlari ko‘rinishida ajratish, rangli moddalar-pigmentlarni sorbentlar yordamida, hid va ta’m beruvchi moddalarni dezodoratsiya qilib ajratish kiradi. Yuqorida sanab o‘tilgan usullar yuqori tanlovchanlik xususiyatiga ega emas. Bunga misol qilib, gidratatsiya paytida ma’lum miqdorda erkin yog’‘ kislotalarning, neytralizatsiya vaqtida esa, yog’‘lar rangini ma’lum miqdorda kamayishini ko‘rsatish mumkin.

Bu resurs quyudagi fanlarga tegishli:
Ixtisoslikka kirish(OOT)
 
Ko'rildi: 301     Ko'chirildi: 2140


Âíèìàíèå
Diqqat, cheklanish!!!
Ma'lumotga fikr qoldirish faqat saytdan ro'yxatdan o'tgan foydalanuvchilar uchun ruxsat berilgan!!!
Ro'yxatdan o'tish uchun shu erni bosing.

www.guldu.uz
www.hemis.guldu.uz
www.student.guldu.uz