Guliston davlat universiteti ichki ta'lim portali

portal.guldu.uz

avatar_rasm Sattarov Karim Karshievich 11.01.2022-16:01:45

Muallif (lar): Sattarov K.Q
Chiqarilgan yili: 2021
Resurs betlari soni: 14
Resurs formati (doc, docx, ppt, pptx, pdf, rar): doc

Solod deb sun’iy sharoitlarda ma’lum harorat va namlikda undirilgan donlarga aytiladi. Domini sun’iy usulda undirish jarayoniga solod yetishtirish deyiladi. Undirib olingan mahsulot yangi solod deyiladi va u keyinchalik quritiladi va quruq solodga aylantiriladi. Solod tayyorlash uchun, asosan, arpa va javdar donlari ishlatiladi. Javdar donidan quritilgan fermentlashtirilgan (qizil) va fer- fentlashtirilmagan (oq) javdar solodi, arpadan esa pivo tayyorlanadigan oq va to‘q rangli, karamellashtirilgan va kuydirilgan arpa solodi tayyorlanadi. Novvoylikda, asosan, fermentlashtirilgan (qizil) va ferment- lashtirilmagan (och rangli, oq) javdar solodi qo‘llaniladi.
 
Ko'rildi: 169     Ko'chirildi: 192


Âíèìàíèå
Diqqat, cheklanish!!!
Ma'lumotga fikr qoldirish faqat saytdan ro'yxatdan o'tgan foydalanuvchilar uchun ruxsat berilgan!!!
Ro'yxatdan o'tish uchun shu erni bosing.

www.guldu.uz
www.hemis.guldu.uz
www.student.guldu.uz