Guliston davlat universiteti ichki ta'lim portali

portal.guldu.uz

Xozir saytda
Xammasi:28
Foydalanuvchilar:0
Mehmonlar:28
Barcha foydalanuvchilar:1592
avatar_rasm Asatullo Tashmuratov Nasibullayev 09.07.2021-12:32:15

Muallif (lar): Tashmuratov A.N. Xamdamov M.B. Janko`rozov A.
Chiqarilgan yili: 2021
Resurs betlari soni: 64
Resurs formati (doc, docx, ppt, pptx, pdf, rar): word

Moylarni ishlab chiqarish va qayta ishlash jarayonlarini texno-kimyoviy nazorat qilishda, xamda shu jarayonlarni optimal boshqarishda muxim ahamiyatga ega bo’lgan ilmiy tadqiqot ishlarida qo’llaniladigan maxsus tadqiqot usullari bilan tanishtirishdir.
«Umumiy biokimyo», «Yog’lar va moyli xomashyolar kimyosi» kurslarida o’simliklar, xususan, moyli xomashyolar yoki moyli urug’lar kimyoviy tarkibi bilan tanishildi. Ushbu fan shu moyli xomashyolardan ajratib olingan moddalarning miqdor, sifat tarkibini o’rganishning nazariy va amaliy asoslarini o’rgatadi. U lipidlar kimyosini chuqurroq taxlil qilish imkoniyatini yaratadi.
Ma’lumki, kimyo, farmasevtika va oziq-ovqat sanoatida ishlab chiqarish jarayonini boshqarish, ya’ni xomashyo, yarim maxsulot va tayyor maxsulot sifatini baxolash laboratoriyada amalga oshiriladi. Bunda qo’llaniladigan tadqiqot usullari qulay, sodda va tezkor bo’lishi, xamda texnologik jarayonning buzilganligini aks ettiruvchi, asosiy sifat ko’rsatkichlarini aniqlovchi usullar bo’lishi kerak. Har bir texnologik jarayonda mana shunday asosiy miqdor va sifat ko’rsatgichlar mavjud. Masalan, moylarni ishlab chiqarishda – urug’ning moyliligi, moylarni rafinasiya qilishda – kislota soni va rangliligi, gidrogenizasiya qilishda – erish temperaturasi va qattiqlik va xokazo.

Bu resurs quyudagi fanlarga tegishli:
Korxonalar uskuna va jihozlari
 
Ko'rildi: 295     Ko'chirildi: 1176


Âíèìàíèå
Diqqat, cheklanish!!!
Ma'lumotga fikr qoldirish faqat saytdan ro'yxatdan o'tgan foydalanuvchilar uchun ruxsat berilgan!!!
Ro'yxatdan o'tish uchun shu erni bosing.

www.guldu.uz
www.hemis.guldu.uz
www.student.guldu.uz