Guliston davlat universiteti ichki ta'lim portali

portal.guldu.uz


Muallif (lar): I.Shirinova
Chiqarilgan yili: 2020
Resurs betlari soni: 10
Resurs formati (doc, docx, ppt, pptx, pdf, rar): Pdf

Ovqat tarkibida iste’mol qilingan oqsil, yog’, uglevodlar, suv, tuzlar oshqozon-ichaklardan qonga so’rilib, jigarga boradi. U yerda keraksiz zaharli moddalardan tozalanib, yana qon orqali tananing barcha to’qima va hujayralariga tarqaladi. Hujayralarda bu moddalar o’z navbatida ma’lum tarkibiy qismlarga parchalanadi. Bu jarayonlar natijasida organizm uchun zaharli bo’lgan moddalar –siydik kislotasi, azot qoldig’i, mochevina, karbonat angidrid kabilar hosil bo’ladi. Bu zaharli moddalar hujayralardan qonga o’tib, ayirish organlari orqali organizmdan chiqarib yuboriladi.

Bu resurs quyudagi fanlarga tegishli:
Yosh fiziologiyasi va gigiena(fakultetlararo)
 
Ko'rildi: 325     Ko'chirildi: 195


Âíèìàíèå
Diqqat, cheklanish!!!
Ma'lumotga fikr qoldirish faqat saytdan ro'yxatdan o'tgan foydalanuvchilar uchun ruxsat berilgan!!!
Ro'yxatdan o'tish uchun shu erni bosing.

www.guldu.uz
www.hemis.guldu.uz
www.student.guldu.uz