Bu fan oziq-ovqat yo‟nalishida ta‟lim olayotgan talabalarning ishlab chiqarish korxonasining umumiy tuzilishi, korxonani yurg‟izish uchun kerakli bo‟limlar, ular maydoni va jihozlanishi, ishlatiladigan energiya turi va miqdori haqida to‟la ma‟lumotni o‟z ichiga oladi. Kursning tarkibi korxonalarni loyihalashning umumiy savollari va ishlab chiqarish quvvati, korxonani qurish yoki rekonstruktsiyalashning texnik-iqtisodiy asoslanishi, korxonani texnologik loyihalash, ishlab chiqarish sexlarini kompanovkasi, umumqurilish va sanitar loyihalash, sex kommunikatsiyalari, issiqlik xo‟jaligi, sovuqlik xo‟jaligi, avtomatik nazorat, boshqarish va rostlash, mehnat muhofazasi va yong‟in xavfsizligi, smeta va texnik-iqtisodiy ko‟rsatkichlar, loyiha va smetalarni rasmiylashtirish, muvofiqlashtirish va tasdiqlash kabi ish bosqichlarini o‟z ichiga oladi. «Ishlab chiqarish korxonalarini loyihalash asoslari» fani ixtisoslik fanlar blokiga kiritilgan kurs hisoblanib, 4 kursda o‟qitilishi maqsadga muvofiq.