Non, makaron va qandolat mahsulotlari insonning kundalik hayotida ommaviy iste’mol qilinadigan mahsulot turlaridir.Har insonning hayot faoliyati uchun zarur oqsillar, uglevodlar, lipidlar, vitaminlar. mineral moddalar va ozuqa tolalari kabi moddalarga boy mahsulotlar. "Non, makaron va qandolat mahsulotlari texnologiyasi" fan dasturi non, makaron va qandolat ishlab chiqarish sanoatining tarixi, rivojlanish bosqichi kelajagi va istiqbolli rejalari, asosiy va qo’shimcha xom ashyolarning xossalari, ularni saqlash va ishlab chiqarishga tayyorlashni, xamir tayyorlash usullari, rettseptura haqida tushuncha, xamirni bo’laklarga bo’lish, tindirish, non mahsulotlarini saqlashni, non chiqishi xaqida tushunchani, texnologik sarflar, yo’qotishlar va ularni kamaytirish yo’llarini, non nuqsonlari va kasalliklarini, nonlarning sifatini yaxshilash usullarini, makaron mahsulotlari ishlab chiqarish va ularning ozuqaviy qimmatini, makaron xamirini tayyorlash va presslashni, makaron mahsulotlarini quritish usullarini, makaron mahsulotlarini qadoqlash va saqlashni, unli qandolat mahsulotlari ishlab chiqarishni, unli qandolat mahsulotlari tavsifi, turlari va ozuqaviy qimmatini, shakarli qandolat mahsulotlari texnologiyasi, tavsifi va turlarini, makaronlarning sifatiga qo’yiladigan talablarni, unli qandolat mahsulotlari ularning sifatiga qo’yiladigan talablarni o’z ichiga qamrab olgan bo’limlardan iborat.